2016-08-15 Függöny tisztítás

Hogyan tisztítsuk függönyeinket

Az általunk forgalmazott függönyanyagok nem minden esetben egyformán tisztíthatók. A legtöbb függöny anyaga 30°C-on házilag is mosható és vasalható a feltüntetett hőfokon.

Javaslatunk, hogy minden esetben kímélő programmal mossuk függönyünket és a lehető legkisebb fordulaton centrifugáljuk, hogy ne törjön meg a függöny anyaga. Függönyünk mosógépbe helyezésénél figyeljünk arra, hogy ne tömjük tele mosógépünket függönyeinkkel, inkább mossuk külön-külön az anyagot, ha nagyobb méretű függönyről van szó.

A sötétítő függönyök többségét nem tudjuk otthon tisztítani, csak vegyileg tisztítóban, azonban ezt vásárláskor jelezzük ügyfeleinknek és mellékelünk az anyagok mellé mosási tájékoztatót, amiben megtalálható, hogyan lehet szakszerűen tisztítani az anyagokat. A sötétítő függönyök tisztítási utasításait érdemes minden esetben betartani, ezzel megnövelhetjük függönyeink élettartamát, és így sokáig gyönyörködhetünk függönyeink szépségében.

Néhány példa vegyileg tisztítandó függönyökre: Bélelt sötétítő anyagok, brokát, egyes zsenília szövésű sötétítők, bársony sötétítők és azok az anyagok, melyek valamilyen díszzsinórral, bojttal vagy gyöngyös paszománnyal díszítettek, valamint zsinóros elkötők és vetex merevítéssel készült elkötők.

 

Vélemény, hozzászólás?